Strijd

Al mijn hele leven ben ik in strijd met mijn lichaam. Ik weet niet beter. De laatste jaren werden mijn altijd al vage klachten steeds erger, ging het lopen steeds moeilijker en kreeg ik meer pijn in mijn lichaam. Langzaam maar zeker ging ik achteruit. In 2020 kreeg ik de diagnose Primair Progressieve Multiple Sclerose.

Jarenlang heb ik het gevoel gehad dat mijn lichaam me in de steek liet. Jarenlang had ik geen vertrouwen meer in haar. Ik wilde niks van haar weten en verloor de connectie. Mijn lichaam deed niet wat ik wilde en dat maakte me boos, gefrustreerd, teleurgesteld en verdrietig. Het is een lange weg geweest, maar stukje bij beetje vind ik mijn weg terug naar haar. Ik krijg steeds meer vertrouwen in mijn lichaam en ze blijkt veel sterker te zijn dan ik dacht. MS heeft mijn lichaam ziek gemaakt en in plaats van er tegen te vechten, heb ik ervoor gekozen om lief te zijn voor mijn lijf. Te luisteren naar wat ze te zeggen heeft en te zoeken naar manieren om haar sterker te maken. Gezonde voeding, supplementen, sporten, ontspanning en een goede mindset hebben mij veel gebracht. 

Toen het universum mij vorig jaar op een niet al te subtiele manier vertelde dat de Wim Hof Methode iets voor mij zou kunnen betekenen, ging ik op de site van Wim Hof op zoek naar een instructeur die bij me paste. Zo kwam Jeroen op mijn pad. Zijn verhaal raakte me en ik wist dat ik bij hem moest zijn. Eind juli deed ik mee aan het Balance Yourself retreat in Andijk. Het was next level. Het was intens. Ik kwam weer in verbinding met mijn gevoel en met mijn lichaam. Ik voelde in alles dat ik dit nodig had en wilde er meer mee doen, maar ik vond het lastig om het thuis alleen voort te zetten. Dus ging ik begin oktober naar Zuid-Frankrijk voor het Back to your inner nature retreat. Op het uitgebreide programma stond uiteraard een Wim Hof workshop en ik nam die week meerdere ijsbaden onder begeleiding van Jeroen. Het bracht me weer een flinke stap dichterbij mezelf en ik voelde steeds meer wat ik nodig had. Ik kocht een bad voor in de tuin en begon met koudetraining. Ik wist mezelf er vaak van te overtuigen dat het niet hoefde en dat het morgen ook wel kon, maar toch zat ik er regelmatig in. Soms iedere week of een paar weken niet en soms meerdere malen per week. Inmiddels is het koude bad niet meer weg te denken uit mijn leven. Als ik er een week niet in heb gezeten, mis ik het. 

Ik voel met iedere vezel in mijn lijf dat dit goed voor me is. Samen met de ademhalingsoefeningen helpt het me om iedere keer weer een stapje dichterbij mezelf te komen. Om meer te vertrouwen op mijn lichaam en beter te voelen wat ik nodig heb. Iedere keer dat ik in het bad stap, is een overwinning. Het geeft me zelfvertrouwen, een sterk gevoel, ontspanning in mijn lichaam en rust in mijn hoofd. Het koude bad geeft me het gevoel alsof ik de hele wereld aankan. Mijn zware lijf wordt licht en de pijn verdwijnt. Mijn lichaam doet wat het moet doen, mijn geest is stil en samen zijn ze 1 🤍

 

- Jorien 🧡

 

Ik wil mijn ervaring graag delen met iedereen die ervoor open staat, dus heb ik Jeroen gevraagd of hij een workshop wilde geven in ons prachtige kerkje in Hengelo. In januari was het zover en het was fantastisch! Zo fantastisch dat hij regelmatig terugkomt ðŸ™ðŸ¼Dus wil jij ook ervaren wat Jeroen voor jou kan betekenen? Voelen wat de Wim Hof methode met jou doet? Of gewoon de ultieme uitdaging van het ijsbad aangaan? Houd onze agenda dan in de gaten en sluit aan wanneer jij er klaar voor bent 🧡

 

Oerkracht WHM workshop >>

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.